Connect with us

BETLEHEMI CSILLAG, AVAGY MIT ÜZEN A KARÁCSONY NEKÜNK?

Asztrológia

BETLEHEMI CSILLAG, AVAGY MIT ÜZEN A KARÁCSONY NEKÜNK?

betlehemi_csillagMint azt tudjuk, Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, aki szeretetet és hitet hozott el közénk a világba. Megszületését egy csillag jelezte az égen, amely a három királyok számára is mutatta az utat a kisdedhez. Ezt a csillagot hívjuk Betlehemi Csillagnak.

Többféle változat is létezik, hogy mit takar valójában a Betlehemi Csillag kifejezés. Ezek közül a legvalószínűbbnek tartott elmélet szerint, nem csillagról van szó, hanem az asztrológiában két igen nagy jelentőségűnek tartott bolygó együttállásáról, mégpedig a Jupiterről és a Szaturnuszról.

Ezeket más szóval, sorsbolygóknak is hívjuk, mivel sorsunkra gyakorlott hatásuk meghatározó életünk szempontjából. Elég csak arra gondolnunk, hogy klasszikus elnevezésük a Nagy Szerencse bolygója (Jupiter) és a Nagy Szerencsétlenség bolygója (Szaturnusz). Az asztrológiában mindig kiemelt jelentőségű, ha ez a két planéta bizonyos meghatározott szöget zár be egymással.

Ha tudjuk, hogy Jézus születésekor a két planéta együtt állt, akkor fel kell ismernünk azt is, hogy a mostani Karácsony bolygóállásai is hasonló analógiát hordoznak, mint a Betlehemi csillag, hiszen a Szaturnusz, a sorsbolygó épp a Nyilas jegyében tartózkodik. Asztrológiához értőknek leírom, hogy a Nyilas jegyének ura a Jupiter, így hasonló dologról beszélünk, mint a Jupiter, Szaturnusz együttállás során.

Ez a cikk folytatódik! Csak kattins ide:

1. oldal 2. oldal 3. oldal
Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in Asztrológia
Népszerű
To Top