Connect with us

BETLEHEMI CSILLAG, AVAGY MIT ÜZEN A KARÁCSONY NEKÜNK?

Asztrológia

BETLEHEMI CSILLAG, AVAGY MIT ÜZEN A KARÁCSONY NEKÜNK?

betlehemi_csillagMint azt tudjuk, Karácsonykor Jézus születését ünnepeljük, aki szeretetet és hitet hozott el közénk a világba. Megszületését egy csillag jelezte az égen, amely a három királyok számára is mutatta az utat a kisdedhez. Ezt a csillagot hívjuk Betlehemi Csillagnak.

Többféle változat is létezik, hogy mit takar valójában a Betlehemi Csillag kifejezés. Ezek közül a legvalószínűbbnek tartott elmélet szerint, nem csillagról van szó, hanem az asztrológiában két igen nagy jelentőségűnek tartott bolygó együttállásáról, mégpedig a Jupiterről és a Szaturnuszról.

Ezeket más szóval, sorsbolygóknak is hívjuk, mivel sorsunkra gyakorlott hatásuk meghatározó életünk szempontjából. Elég csak arra gondolnunk, hogy klasszikus elnevezésük a Nagy Szerencse bolygója (Jupiter) és a Nagy Szerencsétlenség bolygója (Szaturnusz). Az asztrológiában mindig kiemelt jelentőségű, ha ez a két planéta bizonyos meghatározott szöget zár be egymással.

Ha tudjuk, hogy Jézus születésekor a két planéta együtt állt, akkor fel kell ismernünk azt is, hogy a mostani Karácsony bolygóállásai is hasonló analógiát hordoznak, mint a Betlehemi csillag, hiszen a Szaturnusz, a sorsbolygó épp a Nyilas jegyében tartózkodik. Asztrológiához értőknek leírom, hogy a Nyilas jegyének ura a Jupiter, így hasonló dologról beszélünk, mint a Jupiter, Szaturnusz együttállás során.

gyonasMire kell figyelnünk ennél az állásnál?
Elsősorban arra, hogy a sors nagy beismerésekre, alázatra, gyónásra szólít fel bennünket, de egyben meg is kaphatjuk a feloldozást. (lásd a mellékelt Symbolon kártya képet, mely a Gyónás címet viseli)

Fel kell ismernünk, hogy valójában hol is van a mi dolgunk az életben, és fel kell adnunk azokat az elképzeléseket melyek csak az ego erőlködéséből származnak. Könnyebb lesz felfedezni, hogy az utunkon haladunk-e, mert akkor szinte semmit sem veszünk észre ezekből a nehézségekből, viszont ha nagyon eltávolodtunk valódi életfeladatunktól, akkor számtalan akadállyal találkozhatunk, mert a sors helyre akar igazítani minket, oda akar terelni, ahol a valódi dolgunk van.

Tegyük kellemesebbé és ünnepibbé ennek a csodás estének a hangulatát azzal, hogy lemondunk minden felesleges erőlködésről, és átadjuk magunkat a feltétel nélküli szeretetnek és elfogadásnak.
Hangolódjunk egymásra, és főleg a Hölgyek ne hajtsák túl magukat, nem az ételektől roskadozó asztal vagy a rengeteg ajándék fogja meghozni a meghitt pillanatot, hanem a szeretet, ami átjárja lelkünket. Legyen ez most egy igazi, boldog és meghitt Szenteste!

Ez a cikk folytatódik! Csak kattins ide:

1. oldal 2. oldal
Continue Reading
Advertisement
You may also like...
Click to comment

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

More in Asztrológia
Népszerű
To Top